Hallo,
Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma voor 'D-day' (nog slechts 3 weken ..) Voor de 25ste keer stond immers Dwars door Izegem op de joggingkalender. Dit is een ietwat speciale wedstrijd, omdat de eerste 22,5km in groep wordt gelopen aan 12km/h, waarna de resterende kilometers aan eigen snelheid mogen worden afgehaspeld.
Om 14h00 stonden er een tachtigtal lopers aan de start voor een mooi trainingsloopje. Het weer was prima, omstandigheden ideaal dus.
De eerste 22,5km werden gelopen in ongeveer 1h55 waarna het startsein werd gegegeven voor de eigenlijke wedstrijd.   Onmiddellijk gingen een groot aantal lopers op het gaspedaal staan, maar ik verkoos voorzicht te beginnen. Ik vermoed dat ik startte in ongeveer 25ste positie.   Geleidelijk aan werd het tempo opgedreven waardoor ik steeds meer lopers begon in te halen, alsook de eerste vrouw (oef).  Met een gigantisch goed gevoel maalde ik de kilometers af en eindige (na een toch moeilijke laatste km met een stijle klim)  als elfde.   Ik was heel tevreden met de manier waarop het verliep. De plaats speelt op zich geen rol. 
Voor de statieken, de laatste 7,5km liep ik in 30'14.  Daarna nog een kwartiertje losgelopen (zot zijn doet geen zeer !)
Even toch Hans Detavernier bedanken voor het aanbrengen van het water en morele steun en coaching tijdens de laatste 2km !
De wedstrijd zelf werd gewonnen door Nico Serroen, met een straat (=2minuten) voorsprong op Andy Vanhaelewyn.
Morgen en maandag heel rustig recuperatie trainingen op het programma.
Tot binnenkort !
Peter
 
Hallo,
Deze week geen wedstrijd op het programma,maar een mooie trainingsweek. Geen interval, noch snelheid, maar rustige duurlopen.  Uitschieters waren woensdag 2uur 15 en vandaag zondag 2 uur 35.
26 september komt nu snel dichterbij !  Volgende week de 30km in Izegem.

Gisteren heel mooie prestaties gezien in Grijsloke van collega-lopers  Frederic, Dieter, Joost, Dimi, Carlo, Steven en anderen die ik nu vergeet (sorry). Proficiat aan allen !!

Tot binnenkort (misschien ergens in Waregem)
Peter
 
Gisteren stond opnieuw een wedstrijd gepland, dit maal te Heule alwaar een 10km stond geprogrammeerd (volgens Garmin 10,4km).   De laatste wedstrijd dateerde reeds van 21 juli te Roeselare en na 4 intensieve trainingsweken die eigenlijk perfect verliepen, was ik met hoge verwachtingen aangekomen.  De opwarming met collega-lopers Bjorn Desmet, Steven Hocedez en Carlo Verleyen volgemaakt en om 16h00 dus aan de start.
Ik plaatste me in de aanloopronde rond de piste in ongeveer 10de positie en startte met (voor mezelf toch) een vrij hoog tempo, maar dat voelde prima aan.  Maar na de eerste van de 4 ronden kreeg ik enorm veel last van mijn maag en voelde me eigenlijk slechter en slechter worden.  Dan maar de tweede ronde sterk vertraagd in de hoop de maagklachten wat te doen verminderen, maar hielp helemaal niks.  Dan maar eens volledig gestopt en een twingtal meter gewandeld  (jawel !) en gedronken.  Helaas bracht dit ook geen zoden aan de dijk waardoor ik de wedstrijd dan maar letterlijk 'uitgestrompeld' ben en aangekomen in een povere 41'30 (21ste plaats)
Dit was een gigantische teleurstelling.  Wellicht heb ik te veel of te laat gegeten wat bleek uit advies van Johan Santens & Frederic Van de Heede.

Enfin, er valt nu eenmaal niks aan te doen maar toch ontgoocheld na de zware trainingsarbeid.  De avond toch nog positief afgesloten met vrouw & kinderen bij Johan & Frederic met een hapje en een drankje aan het zwembad te Waregem (alé, den bar hé)

Blijven trainen zeker !?


Picture
 
Hallo,
Dit weekend opnieuw geen wedstrijd op het programma door het zware trainingschema : maandag 45min loslopen (recup van 30km van de dag ervoor), dinsdag 1h30 met 5 x 10min tempo (r-5min), woensdag 1h50 duurloop, donderdag 1h40 met 10 x 5 min tempo  (r-2min), vrijdag rust, zaterdag 50min loslopen en vandaag zondag 2h05 duurloop op de Kluisbos.

Volgende week loop ik normaal in Heule een 10km. Benieuwd wat de trainingsarbeid van de jongste weken zal opleveren in een wedstrijd.
Daarnaast plan ik op 4sep de 30km van Dwars door Izegem.

Tot binnekort !
Peter
 
Hallo,
Vandaag voor het eerst een duurloop van 30km gedaan (30,3km om juist te zijn). Dit op de weg in de streek van Wakken, Oostrozebeke,Tielt,Dentergem, Markegem en Oeselgem.  Heel tevreden over deze training welke uiteraard aan een gezapig tempo werd afgelegd (in 2uur 39min - ongeveer 11,4 km/u)
Dank aan mijn pa voor de begeleiding op de fiets !
Tot binnenkort
Peter
 
Hallo,
Dit weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De trainingen worden verder opgedreven tot 100km per week nu. Maar er komt nog meer natuurlijk...
Vandaag heb ik me nu ingeschreven voor de marathon in Gent, dus er is (bijna) geen weg meer terug.

Dit weekend nog een training van 2 uur voor de boeg.

Tot binnenkort (of tot in Waregem voor diegenen die ik regelmatig vergezel tijdens trainingen)
Peter
 
Afgelopen woensdag 21 juli stond nog een wedstrijd gepland. Na de ontgoocheling in Koekelare was ik benieuwd hoe ik op een langere wedstrijd zou presteren, vooral na de weken van trainingen met opgedreven kilometers (90 tot 100km per week).
Ondanks de voorspellingen van regen en onweer was het droog gebleven aan de start. Enkele kleppers zoals Alexander Rodriguez, Dries Depoortere en Dieter Van de Walle gaven present. 
Ik had me voorgenomen om niet te snel te starten en nestelde me al snel in een groepje waar ik makkelijk kon volgen. Maar na 3 van de 6 ronden vond ik het welletjes heb ik het tempo wat opgedreven en zo het groepje achter mij gelaten en zo nog een paar man ingehaald.  Met een heel goed gevoel ben ik aangekomen in 59'43, net onder het uur, ondanks opkomende wind en regen.
Tevreden huiswaarts gekeerd. De trainingen beginnen te renderen. 
Volledige uitslag voor de liefhebbers op http://www.flacroeselare.be/Documenten/15%20km%202010.pdf
 
Tja, vergeten te vermelden dat ik morgen om 10h45 een afspraak heb in het UZ Gent voor een conditie test.    Dit wordt een heel interessant rapport hoe ik momenteel presteer en wat de groeimarge nog is. Ik kijk er naar uit !
Uiteraard post ik een verslag hierover.
Mvg
Peter
 
Beste collega-lopers & vrienden,

Aangezien ik sinds kort mijn eerste marathon voorbereiding heb aangevat en ik de blogs van andere collega-lopers als een interessant gegeven beschouw, heb ik ook mijn eigen blog-site aangemaakt.  Via deze weg zal ik regelmatige updates posten van de voorbereiding op mijn eerste marathon. 
Mvg
Peter