Hallo,
De marathon van Gent is inmiddels een maand geleden en daarom had ik best zin in een volgende wedstrijd, nl de 11km van Flobecq (ACHRO).   De 42km heb ik goed verteerd maar toch de voorbije weken het ietwat rustiger gedaan. Pas vorige week mijn eerste 2 interval trainingen gedaan,waaruit bleek dat mijn snelheid echt ver te zoeken is.   Hoedanook, met een bredere basisconditie was ik benieuwd hoe ik de 11km over heuvelachtige wegen in 'de Walen' zou verteren.
De weergoden gaven allezins verstek van het was echt herfstweer met wind & veel regen.   Rond 14h00 was ik reeds aanwezig waar ik voor de 4de maal dit jaar mijn nr 761 ging afhalen. Na het opspelden van de nummer heb ik een 25 minuten opgewarmd. De benen voelden best goed. Net voor de start kwam ik nog de heren Dewaele/Bekaert/Delombaerde tegen. 
Startschot (alé, iemand die aftelde van 10 tot 1...) werd om om 15h00 gegeven en ik probeerde ietwat met reserve te starten. Na een plaatselijk rondje kwam reeds de eerste beklimming. Na 2km gaf mijn uurwerk 7'30, wat me prima leek.  Maar blijkbaar toch iets te snel gestart want ik kwam in de problemen met mijn ademhaling en dus wat vertraagd tussen km 2 en km 4, want er stond immers nog de beklimming van La Houppe gepland.   Ik vatte de beklimming gezwind aan en begon een mooi aantal lopers in te halen. Op de top voelde ik me best prima en kon een mooi tempo aanhouden in de afdaling. Net voor km8 kwam er opnieuw een korte helling, waar ik makkelijk naar een voorliggend groepje toekwam en er snel over ging - hm - mooi. De benen hadden nog kracht.  Daarna liepen we over een oude spoorweg van ongeveer 1,5km (ale sporen waren weg natuurlijk), waar ik helaas een aantal plaatsen verloor. 
Uiteindelijk werd ik 51ste in een tijd van 43'36, wat 15,2km/h is. Ok, dat is nog altijd geen 16, maar voor een eerste wedstrijd, op zwaar parcours en met nog weinig interval in de benen, mag ik in feite best tevreden zijn.
Volgende week de halve marathon te Nazareth.
De groeten !
Peter


joost
11/13/2010

flobecq was zeker nie slecht, 16km/u is geen makkie op zo n parcours... goed op weg naar waregem / Deerlijk?

ReplyLeave a Reply.