Blog Archives - Peter Ghyselinck - Amateur distance runner
 
Dag iedereen,
Gisteren zondag stond dus mijn eerste marathon op het programma. 
Omstreeks 09h00 aangekomen in Gent was het even zoeken naar de voorziene parkingplaatsen - helemaal geen aanduidingen (bizar).  Uiteindelijk in het zog van andere auto's de parking gevonden, waarna ik mijn nummer en chip afhaalde in de topsporthal.  Iets na 10h00 werd de start gegeven voor de halve en de hele marathon.   Ik moest dus 2 ronden lopen. 
Het parcours bleek alvast minder mee te vallen dan gehoopt. Het eerste deel van het parcours was een rondje watersportbaan.  Door de grote groep lopers, voornamelijk voor de halve, was het best aangenaam en makkelijk een groepje te vinden die het juist tempo liep.  Hierna liep het parcours in en rond de blaarmeersen, maar door de hevige regenval van de nacht, was het constant waterplassen en modderstroken ontwijken.  Dit had meer mee van een trial of veldloop dan een stratenloop en maakt het moeilijk om een egaal tempo te lopen.  Na een beklimming over de ringvaart liep het parcours langs de betere villawijken in Afsnee/St Denijswestrem, maar voor een groot deel via een grintpad of iets dergelijk langs het water.  Enfin, ondanks het bizarre parcours kwam ik heel ontspannen en fris de eerste keer ronde door in ongeveer 1h37.  Ik voede me prima. Bij het ingaan van de 2de rond liep ik helemaal alleen en was de wind wat komen opsteken.  Hmm .. het ging toch zwaar worden voelde ik rond km 25. (wat een verrassing !). Vanaf km 30 kreeg ik het wat moeilijk en moest noodgedwonen het tempo wat laten zakken,wetende dat het moeilijkste nog moest komen. Maar ronde km35 kreeg ik af en toe wat kleine krampen.  Ik had nochtans veel gedronken dacht ik.  Ik had de bedoeling om na de 35 nog te proberen het tempo ietwat de hoogte in te brengen, maar de krampen lieten dit niet toe.  Ik besloot dan maar de westrijd op het zelfde tempo uit te lopen. 
Aanvankelijk ging dit lukken, maar 30 meter voor het 40 km bord, kreeg ik een hevige kramp in het linkerbeen waardoor ik noodgedwonen moest stoppen en stretchen. Lopen kon even niet meer. Terug traag op gang getrokken maar na een paar honderden meters was het opniew van dat. Helaas ... ik begon gigantisch veel tijd te verliezen.  Dit heeft zich zo ongeveer een 5tal keer voorgedaan (laatste keer op zelfs 200m van de finish). Dit deel van het parcours was opnieuw in de blaarmeersen op zwaar liggend boomschors ondergrond, ietwat golvend (medeoorzaak van de krampen ??)   Uiteindelijk ben ik aangekomen in 3u23'09.   Dit is ver boven de gehoopte 3h10. Zonder de krampen zat er wel een wellicht een 3u18 in, maar zeker niet meer.

Maar toch ben ik niet ontgoocheld.  Het was een schitterende eerste ervaring en voor Ondanks het afzien is aankomen op dergelijke wedstrijd fantastisch, welke tijd dan ook. 
Een

Dank aan de vele supporters voor de bemoedigende woorden.
Nu even de spieren laten herstellen en op naar het winterseizoen. 

De groeten
Peter 
 
Dag allemaal,

Zondag is het eindelijk zo ver. Na ongeveer 10 weken voorbereiding staat de marathon van Gent voor de deur.  Eindelijk zou ik zeggen.  
Iedereen vraagt welke tijd ik voorop stel. Moeilijk... Ik hoop beneden de 3u10, maar zal niet ontgoocheld zijn als het meer wordt.  Collega-lopers met marathon ervaring(en) vertellen me allemaal dat de eerste keer 'om te leren is'. Ooit hoop ik wel binnen de 3 uur binnen te zijn, maar misschien is dat voor volgende lente.
Enfin, ik zal alles de kast moeten halen, zowieso, maar zal toch proberen te genieten.  Doseren wordt de boodschap wellicht.
Voor de liefhebbers - start 10h00 aan de Topsporthal in Gent -
Zondag avond post ik wel wat het geworden is.
Tot binnenkort !
Peter
 
Hallo,
Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma voor 'D-day' (nog slechts 3 weken ..) Voor de 25ste keer stond immers Dwars door Izegem op de joggingkalender. Dit is een ietwat speciale wedstrijd, omdat de eerste 22,5km in groep wordt gelopen aan 12km/h, waarna de resterende kilometers aan eigen snelheid mogen worden afgehaspeld.
Om 14h00 stonden er een tachtigtal lopers aan de start voor een mooi trainingsloopje. Het weer was prima, omstandigheden ideaal dus.
De eerste 22,5km werden gelopen in ongeveer 1h55 waarna het startsein werd gegegeven voor de eigenlijke wedstrijd.   Onmiddellijk gingen een groot aantal lopers op het gaspedaal staan, maar ik verkoos voorzicht te beginnen. Ik vermoed dat ik startte in ongeveer 25ste positie.   Geleidelijk aan werd het tempo opgedreven waardoor ik steeds meer lopers begon in te halen, alsook de eerste vrouw (oef).  Met een gigantisch goed gevoel maalde ik de kilometers af en eindige (na een toch moeilijke laatste km met een stijle klim)  als elfde.   Ik was heel tevreden met de manier waarop het verliep. De plaats speelt op zich geen rol. 
Voor de statieken, de laatste 7,5km liep ik in 30'14.  Daarna nog een kwartiertje losgelopen (zot zijn doet geen zeer !)
Even toch Hans Detavernier bedanken voor het aanbrengen van het water en morele steun en coaching tijdens de laatste 2km !
De wedstrijd zelf werd gewonnen door Nico Serroen, met een straat (=2minuten) voorsprong op Andy Vanhaelewyn.
Morgen en maandag heel rustig recuperatie trainingen op het programma.
Tot binnenkort !
Peter