Blog Archives - Peter Ghyselinck - Amateur distance runner
 
Hallo,

Na de week van euforie (heel goeie wedstrijd Kain & 136km die week) kwam deze week de ontnuchtering : een heel slechte week door een ziek gevoel.
Alles begon reeds op maandag met een gigantische verkoudheid, gevolgd later in de week door keelpijn, oorpijn, hoofdpijn en een ietwat koortsig gevoel.
Verre van ideaal dus om veel te trainen.
Zaterdag toch deelgenomen aan de Brigandsloop in Ingelmunster, maar zoals verwacht viel de prestatie erg tegen.  Op geen enkel moment tijdens de 12km had ik een goed gevoel in de benen. Alle fut was weg.  Op de koop toe voelde ik me op zondag gigantisch slecht waardoor de lange duur training dan maar werd afgeschaft om nog erger te voorkomen.

Hopelijk kan ik volgende week snel herstellen om zo terug de trainingen deftig verder te zetten.  Nu nog 3 weken te gaan, dus het is beter nu ziek te zijn dan in 2 weken.
Door alles deze week dus maar 72km afgelegd.
Hopen op beterschap dus
Groeten
Peter
 
Hallo,
Deze week stond in het teken van extra opdrijven van de kilometers en alles ging wonderwel heel vlot.  De teller is gestrand op 136km en dit op 6 trainingsdagen.
Uitschieter was de 10,1 km wedstrijd te Kain van zaterdag.  Onder een stralend lentezonnetje stonden 635 lopers aan de start. Na de eerste 3km afwisselend licht heuvelachtig en dalend stonden er een paar pittige beklimmingen op het programma rond de Mont St Aubert   De laatste 2 km mochten we dan nog 2 steile bruggen over autostrade's beklimmen.    Na een vlotte wedstrijd ben ik uiteindelijk 24ste geworden.  De snelheid bedroeg blijkbaar 15,45 km/h wat gezien het parcours voor mij een prima resultaat was, ook omdat deze wedstrijd viel in een bijzondere zware trainingsweek. 
Daarna nog met Joost Dewaele 6 km uitgelopen.

Daarna zondag 36km gelopen met een aantal vrienden van loopclub grijsloke.

Nu nog 2 zware trainingsweken !  We zijn er bijna klaar voor. 

De groeten !
Peter

 
Hallo,
De voorbij week stonden 115km op het programma. Uiteraard meestal duurlopen, maar woensdag en zaterdag toch wat tempo werk. Woensdag 4 x (300 - 600 - 1200) gedaan met recup van ongeveer 3min.
Zaterdag tijdens mijn duurloop van 20km 4 keer 10min tempo werk met 5min recup.
Alles loopt verder vlot.

Zaterdag toch niet aan de start gekomen in Blicquy, maar volgende week wellicht met zekerheid aan de start in Kain en de week erna in Ingelmunster.
We zien we
 
Hallo,
Deze week stond in het teken van een verplicht rust wegens werkverplichtingen in London.   Daarom eindigt de teller deze week op slechts 78km verspreid over 4 trainingen.
Maar deze rust/recuperate kwam in feite op een perfect moment want de benen voelden niet al te frist aan.  
Daarom op vrijdag en zaterdag mij beperkt tot 15,5km per dag, maar zondag stond een pittig toerke op de agenda van 35km.  Ondanks de opkomende lentezon was de temperatuur 's ochtends vroeg best laag en stond er hier en daar een venijnige noorderwind.
Maar de training in feite met een goed gevoel afgewerkt in 3h04min, dus aan ongeveer 11,4km/h.  Best tevreden.
Wellicht sta ik komend weekend eens aan de start in Blicque voor de 12km. Kwestie van eens wat sneller te lopen ook.
Tot binnenkort !
Peter