Hallo,
Deze week werd er toch wel deftig getraind, al zeg ik het zelf. In totaal dus 119km.  Nog nooit gedaan  !
Begin van de week heb ik rustig wat kilometers gemaald, maar op donderdag sinds lang wat tempo's. Ik deed 10 keer 1000 in de 'kleine ronde' te Waregem met dus ongeveer een 350m tussen.   Vrijdag was een rustdagje met slechts 10km.
Zaterdag stond ik aan de start van de 25km Scheldeloop te Terneuzen. 
Het parcours was duidelijk : 12,5km langs de Westerschelde en dezelfde weg terug.  De bedoeling was dit te doen aan (hopellijk !) mijn marathon tempo, dus 14km/h.   
Start werd genomen om 14h00 inclusief lopers voor 6 en 12km.  Na een vlotte start toonde mijn uurwerk 12h20 aan km3, wat dus wat te rap was.  Zeker omdat we in het eerste gedeelte de wind strak in de rug hadden en dus logischerwijs werd het op de terugtocht tegen de wind.   Daarom het tempo wat laten zakken.   Aan het keerpunt op km 12,5 zat ik aan net geen 53 minuten. Ideaal dus, net boven de 14km/h.  Maar onmiddellijk na het keerpunt werd het duidelijk dat het tempo niet vol te houden viel door een strakke wind.   Dit resulteerde dat ik aan km20 passeerde net onder 1h27, wat betekende dat ik tussen km12,5 en km20 tempo liep van 13,2. 
Maar het werd nog erger doordat er plots een stormwind opkwam,uit het niets eigenlijk. Het werd bijna onmogelijk om nog een tempo te lopen daar het echt opboksen was tegen de stormwind in.  
Ook bleek het beste ervan af.  Slechts 2 bevoorradingen gehad van telkens een bekertje water, maar daarop kan een mens niet leven op een 25km loop.   De laatste 5 werden dus afzien geblazen.  Ik kam uiteindelijk aan in 1h52. 
Uiteraard voelden de benen ook niet echt fris omdat dit mijn zwaarste trainingsweek ooit was. Gezien de omstandigheden ben ik tevreden.  Er zat zeker niet meer in.
Vandaag zondag opnieuw een 20tal kilometer gelopen met de groep van Grijsloke in de golvende streek van Oudenaarde/Mater/Ename/Volkegem.

De komende week wordt zeker rustiger doordat ik voor het werk 2 dagen naar London moet, maar deze rust komt zeker vanpas want het lichaam voelt niet al te fris. Daarna resten er nog 5 trainingsweken.

Tot binnenkort !
Peter5/30/2012 07:31:28

Great info, thanks

ReplyLeave a Reply.